WhatsApp lauloi kovaa tahtia - NHL-finalistin toimistolla hymyilyttää Tolvasen hattutempun jälkeen

Share |
24.08.2017

Nashville Predatorsin kykyjenetsijä Janne Kekäläinen sanoo seuran yllättyneen, kun Eeli Tolvanen oli vielä tarjolla heidän 30. varausvuorollaan.

Sami Lepistö Eeli Tolvanen

NHL-seura Nashville Predatorsin kykyjenetsijä Janne Kekäläinen seurasi hymyssä suin Eeli Tolvasen KHL-debyyttiä Jokerien paidassa keskiviikkoiltana. Predatorsin kesän ykköskierroksen varaus laukoi kolme maalia ja syötti yhden päälle, vaikka ikää on vain vähän reilut 18 vuotta. Dinamo Minskiä vastaan tehty hattutemppu löi ällikällä, joskin onnistuminen sinänsä ei tullut yllätyksenä.

- Eelissä on kuitenkin huippujätkän ominaisuuksia. Yleensä tällaiset sällit sopivassa paikassa luhistumisen sijaan kasvavat. Oli ensimmäinen tosipeli ja sopiva vastus. Sopivissa tilanteissa hän pääsi käyttämään parasta asettaan ja jälki oli sen mukaista, Kekäläinen kertoo Yle Urheilulle.

- Laukaus on sensaatiomainen. Se lähtee herkästi ja halukkaasti, mutta sillä on aina myös osoite. Hän tietää, mihin pitää ampua, että laukaus on vaarallinen, kykyjenetsijä jatkaa.

Esimerkiksi ensimmäisessä maalissa Tolvanen teki pienen ja ratkaisevan liikkeen puolustajan ohi ja laukoi välittömästi, jolloin maalivahti menetti hetkeksi näköyhteyden kiekkoon ja se viuhui hänen selkänsä taakse. Laukaus lähtee yllättävästi ja todella lujaa, vähän kuin 36 NHL-maalin maanmiehellä rapakon takana.

OSALLISTU TÄSTÄ LIPPUKISAAN>>

- Patrik Laineen näytöt viime vuosilta ovat sellaisia, että hurjaa olisi verrata häneen. Ei minua kuitenkaan hirvitä samassa lauseessa heitä mainita. Tolvasen kohdalle puhutaan kuitenkin aivan eliittitason viimeistelijästä, Kekäläinen sanoo.

Rauhassa eteenpäin pitkällä kaudella

Kyseessä on kuitenkin vain yksi ottelu. Ilmiömäinen KHL-debyytti, mutta runkosarjaa on jäljellä vielä 55 ottelua. Kekäläinen pyrkii asettelemaan sanansa maltillisesti, vaikka innoissaan Tolvasen onnistumisesta onkin. Kehityskohteitakin riittää.

- Kukaanhan ei tee kolmea maalia joka pelissä tai edes yhtä. Ongelma voi tulla fyysisen vireen ylläpitämisen ja näiden kautta. Kausi on pitkä ja sitä pitää pystyä hallitsemaan, Kekäläinen pohtii.

- Fysiikka kehittyy 18-vuotiaalle jo iän ja harjoituskertojen myötä. Maailman nopeinta lätkää pelatessa tila voitetaan ja tehdään luistelemalla. Sillä niillä maalintekotilanteita tehdään. Taidoissa en näe kysymysmerkkejä, mutta kehittyminen on oma lajinsa.

Viime kevään NHL-finalisti Nashville Predators varasi Tolvasen ykköskierroksen viimeistä edellisenä numerolla 30. Se tuli heille itselleenkin yllätyksenä, että huippulupaus oli ylipäätään enää tarjolla.

- Oli itsestäänselvyys, että otamme hänet. Hän oli meidän listoissamme huomattavasti korkeammalla.

OSALLISTU TÄSTÄ LIPPUKISAAN>>

Kekäläinen itse korostaa, ettei hänellä ollut maanmiehensä rekrytoinnissa osaa eikä arpaa. Tolvanen pelasi kaksi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa USHL-juniorisarjassa, joten hän oli ”Amerikan miesten vastuulla”. Kekäläinen laittoi heille heti keskiviikkoiltana WhatsAppin kautta videolinkkejä Tolvasen maaleista sitä mukaa, kun niitä nettiin ilmestyi.

- Kyllähän siellä tietysti tyytyväisiä oltiin, suomalainen hymähtää.

Mahdollisen NHL-uran aikatauluista Kekäläinen puhuu varovasti, koska niistä päättävät muut kuin hän. Tolvasella on sopimus Jokerien kanssa tulevasta KHL-kaudesta ja optio ensi kaudesta.

- Ensi vuosi on vielä aikaista, mutta vuoden päästä siitä ei olisi mikään ihme, että hommat rupeaisivat etenemään.

MIKA HÄKKISEN KANSSA MONZAAN!

mika.jpg

F1-legenda Mika Häkkinen vie neljä Unibetin asiakasta F1-kisaan 1.9. - 4.9.! Edellisen Monacon reissun jälkeen vuorossa on legendaarinen Monzan GP! Ferrarin kotikonnuilla käytävään kisaan lähdetään suomalaisittain superjännittävistä asetelmista - molemmilla kuskeilla on mahdollisuus voittaa! Haluatko sinä mukaan? Entä kaverisi?

Osallistuaksesi maailman helpoimpaan arvontaan, sinun tarvitsee vain:

Klikata itsesi mukaan alla olevasta linkistä 24.7. - 14.8.

Voittajien F1-pakettiin kuuluu:

  • Liput aika-ajoihin ja kisaan sinulle ja ystävällesi
  • Tapaaminen Mika Häkkisen kanssa
  • Lennot ja majoitus Hilton-hotellissa

MIKA HÄKKINEN FACEBOOK-LIVE

Kampanjan aikana pääset myös katsomaan historian ensimmäistä Mika Häkkisen Facebook livelähetystä! Pääset kysymään Mikalta kysymyksiä ja kuulemaan mitä mieltä kaksinkertainen mestari on kuluvan kauden tulisista kaksintaisteluista.

TÄSTÄ MUKAAN KISAAN>>

NÄE SUSIJENGI KOTIKISOISSA!

susijengi.png

OSALLISTU TÄSTÄ LIPPUKISAAN>>

( kisaan voit osallistua van tämän linkin kautta - ole nopea! )

ELOKUUN MATKAKISA

Suloinen Santorini!

kreikka.jpg

Elokuun aikana voit osallistua suosittuun matkakisaamme. Voit osallistua vaikka joka päivä, jolloin mahdollisuutesi voittoon moninkertaistuu. SIIRRY KISAAN>>

Palkinto

  • Kahden hengen matka Kreikkaan Santorinin saarelle
  • Syys-lokakuussa 2017, voittaja valitsee tarkan ajankohdan
  • Viiden yön majoitus The Majestic Hotelissa, sis. merinäköalan
  • Valokuvausretki tai auringonlaskuinen veneretki
  • Maistelumenu palkitussa Selene-ravintolassa

OSALLISTU TÄSTÄ>>

12.07.2018Voita 4 ranneketta Lintsille!!!!
17.06.2018Voita 4 ranneketta Lintsille!!!!
17.06.2018Voita 4 ranneketta Lintsille!!!!
17.06.2018Voita 4 ranneketta Lintsille!!!!
17.06.2018Voita 4 ranneketta Lintsille!!!!
17.06.2018Voita 4 ranneketta Lintsille!!!!
17.06.2018Voita 4 ranneketta Lintsille!!!!
17.06.2018Voita 4 ranneketta Lintsille!!!!
17.06.2018Voita 4 ranneketta Lintsille!!!!
17.06.2018Voita 4 ranneketta Lintsille!!!!

Siirry arkistoon »