Miljonääri sijoitti kiekkojoukkueeseen - aloittaa siivoamalla vessoja

Share |
08.09.2017

kolikkkkooope.png
Mikkeliläisen kiinteistösijoittajan satsaukselle liigaseura Jukureihin on naureskeltu. Mies aikoo tuoda samaa kurinalaisuutta kuin mitä joukkue noudattaa arkipäivässään.

Mikkelin Jukurit haki keväällä lisää pääomaa osakeannin kautta. Nihkeästi sujunut anti sai yllätyskäänteen, kun Englannissa omaisuutensa luonut Heikki Viitikko löi pöytään puoli miljoonaa euroa. Sillä mies sai reilun neljänneksen osuuden Jukureiden taustayhtiöstä.

Kiinteistösijoittamiseen erikoistunut liikemies vakuutteli tuoreeltaan, että hän odottaa sijoitukselta samanlaista tuottoa kuin muiltakin sijoituksilta. Savolaiset vääräleuat ovat naureskelleet ajatukselle, mutta Uukuniemeltä Lappeenrannan kautta maailmalle lähtenyt Viitikko pystyy kannassaan.

– En aivan alussa tietenkään odota suuria, mutta olemme tehneet viisivuotissunnitelman, jonka puitteissa elämme.

Heikki Viitikko haluaa tuoda urheilun taustayhtiön arkipäivään jämäkkyyttä ja yksityiskohtiin menevää perusteellisuutta. Talkoopohjaisen seuratyön perinne elää yllättävän sitkeässä jopa suomalaisen urheilun suurimmassa ja kauneimmassa, jääkiekon SM-liigassa.

– On hieman erikoista, että 30-35 henkilöä joukkue toimii erittäin kurinalaisesti ja tavoitteellisesti. Miksei sama onnistuisi myös taustayhteisön puolella, jossa työskentelee kymmenkunta henkilöä.

kolikkopeelii.png

"Ei tämä rakettitiedettä ole"

Englannissa amerikkalaisyhtiön palkkajohtajana ja yrittäjänä työskennellyt Heikki Viitikko sanoo hämmästyneensä monia asioita Jukureiden työyhteisössä. Myös toimistolla painetaan pitkää päivää.

– Harvassa yrityksessä on näin sitoutunutta työyhteisöä. Kehitettävää on erilaisissa bisnesprosesseissa. Esimerkiksi lipunmyynnin pitäisi aina sujua samalla tavalla. Jos ei se ole toimiva, tehdään muutos ja toimitaan sitten sen mukaan. Ihmisten pitää tietää mitä ne saa. Pitäisi aina tulla aina samanlainen makkara ulos.

– Ehkä urheiluyhteisöissä on ollut se tapa, että kaikki tekee kaikkea, jolloin asioita jää ihmisten välille.  Minä luulin, että sinä teet tämän asian, mutta et tehnytkään. Roolit pitää olla selvät, eikä niistä jousteta, vaikka kaveria toki jeesataan.

– Aivan kuten joukkueessakin, jokaisella on oma roolinsa. Ei tämä rakettitiedettä ole, hieman kurinalaisuutta.

Viitikko myöntää olevansa uusi elämysbisneksessä, joka poikkeaa melko tavalla tavaroiden ja palveluiden tuottamisesta. Niistä ammentamiaan kokemuksia sijoittaja aikoo kuitenkin antaa kiekkoyhteisölle.

– Parhaimmillaan me voimme luoda tarjontaa palveluista, joita asiakas ei edes tiedä olevan olemassa.  Ajatellaan vaikka urheiluautoja. Emme osaa edes kuvitella millaisia ne ovat viiden vuoden kuluttua.

Mikä urheiluauto Jukurit voisi olla viiden vuoden kuluttua?

– Aika pienellä moottorilla varustettu, mutta liikkeissään ketterä.

Viitikon ajatusmaailmassa elämysbisneksessä on vielä paljon käyttämättömiä mahdollisuuksia.

– Oikeastaan vain taivas on rajana, mutta vähimmilläänkin meidän pitää täyttää ne odotukset, joita hallille tulevalla asiakkaalla on. Myös siinä vaiheessa, jos menestyksessä tulee suvantovaiheita.

"Jos johonkin hurahdan, menen kaasu pohjassa"

Viitikko itse maistoi nuoruudessaan huippu-urheilun maljasta karatessa. Opiskelu ja työelämä veivät lopulta voiton. Sittemmin mies on pitänyt kunnostaan huolta ja kilpaillutkin muu muassa penkkipunnerruksessa.

– Jos johonkin hurahdan, menen kaasu pohjassa. Nykyisin tosin harrastan liikuntaa enää kolmena pävänä viikossa, että kestän jonkunlaisessa kuosissa.

Jukureiden toinen liigakausi pyörähtää käyntiin perjantaina ottelulla KalPaa vastaan. Viileän analyyttinen liikemies myöntää, että kutina kauden alla on kova.

– Odotan innolla kuin pikkupoika. Ei niinkään tulosodotuksia, vaan enemmän sitä miten tapahtuma sujuu. Sitä ei ole voinut kuivaharjoitella. Pelitapahtuma hivelee varmaan tunnepuolta jännityksenä ja tapahtumaa katson ehkä liikemiehen aivoilla.

Jukureiden taustayhtiön hallitus aikoo ottaa pelitapahtuman kehittämisen tosissaan. Kauden toisessa koitoksessa, lauantain Pelicans-ottelussa hallituksen jäsenet jalkautuvat erilaisiin tapahtuman järjestämiseen liittyviin rooleihin.

– Minun vastuullani on lipunmyynti ja wc-tilat. Puutun asioihin, jos ne eivät suju, ja varmaan siivoan vessan lattialta ylimääräiset paperit pois, vaikka saatan kyllä aiheuttaa enemmän sotkua kuin korjata sitä.

– Näin teemme myös kauden aikana. Jos huomaamme puutteita, korjaamme ne heti, emmekä vasta kauden lopulla.

Huikea Himalaja!

matkakisa.jpg

Intian lumihuippuiset vuoret kutsuvat – syyskuussa arvotaan matka maailman katolle! Seuraa lumimiehen jalanjälkiä Himalajan lakeuksille: jaossa unelmaloma kahdelle.

Palkinto

  • Lennot Helsinki–Intia–Helsinki.
  • hemmotteluloma (7 yötä: 2–9.11.), Ananda, Intia.
  • Jooga, vedanta ja muita hoitoja + ateriat.
  • Kuljetus lentokentältä hotellille.
24.02.2018Uusille pelaajille mahtava liittymislahja!
24.02.2018Patrik Laine maalasi neljännessä peräkkäisessä ottelussa
24.02.2018Vakava sairaus, nyt paluu NHL-kaukaloon - "En saanut hymyä kasvoiltani"
24.02.2018"Aina tapahtuu, kun Granlund saa kiekon" - huippuketjun piti olla vain kokeilu
24.02.2018Saksan kapteeni liikuttui kyyneliin tv-kameroiden edessä - "Nyt voin viedä pojalleni syntymäpäivälahjan!"
24.02.2018"Tehtävämme on voittaa nyt" - Pittsburgh vahvistui huippuluokan sentterillä
24.02.2018Liigajoukkueelle kaivattu vahvistus - pelannut jo kolmessa muussa joukkueessa tällä kaudella
24.02.2018Tyhjennysmyynti Liigassa jatkuu - hyökkääjätähti suuntaa ulkomaille
24.02.2018Ahon pohjustama Teräväisen maali todella laiha lohtu Carolinalle - KATSO VIDEO!
24.02.2018Huh huh! Sensaatiomaiselle NHL-pistelingolle tuhti sopimus - takaa järisyttävät 30 miljoonaa dollaria!

Siirry arkistoon »